Anorgasmia: alles wat je zou willen weten

Wat is anorgasmie

Het is een van de meest voorkomende seksuele disfuncties bij vrouwen. Er zijn talloze middelen om het te bestrijden. Hier vind je oefeningen en tips voor een bevredigende seksuele ontmoeting.

Een van de seksuele disfuncties die het volledig genieten van een liefdesband in de weg kunnen staan, is anorgamie, dat wil zeggen de remming van de orgastische fase van de seksuele responscyclus. En er zijn veel middelen om het te overwinnen.

Anorgasmie is primair wanneer het niet wordt bereikt onder enige stimuleringsmethode (masturbatie, orale seks, enz.). Het is secundair als er in het verleden orgasmes zijn bereikt, maar in het heden niet.

Van ongeveer 90% van de oorzaken van anorgasmie is bekend dat ze eerder door psychologische dan door fysiologische problemen worden veroorzaakt.

Overleg met de professional is erg belangrijk om geen anorgasmie in eenzaamheid te leven en om een ​​volledig en gezond seksleven te kunnen genieten. De professional bepaalt of het om een ​​organische of psychologische oorzaak gaat en geeft voor elk geval een passende behandeling.

Als we het over percentages hebben, bereikt de basisschool 10 tot 15% van de vrouwen; terwijl tussen 33 en 50% van de vrouwen sporadische orgasmes ervaart en niet tevreden is met deze situatie.

Van ongeveer 90% van de oorzaken van anorgasmie is bekend dat ze eerder door psychologische dan door fysiologische problemen worden veroorzaakt.

Alcohol en tal van medicijnen kunnen ook helpen het orgastische vermogen te belemmeren. Routine, stress en verveling hebben vaak invloed op en veroorzaken secundaire afwijkingen.

Om de aandoening te voorkomen en te verbeteren, is het erg belangrijk om voorlichting te geven over gezonde seksuele attitudes, eenvoudige vormen van stimulatie en zowel individueel als gedeeld plezier. Begrijp dat we elkaar moeten kennen, weten wat we leuk vinden, de ander kunnen begeleiden en zonder verlegenheid kunnen vragen.

In het algemeen in gevallen van secundaire anorgasmie ligt de oorzaak in slechte communicatie met partners, huwelijksproblemen of andere genderonafhankelijke problemen die naar bed gaan. Daarom verwachten veel vrouwen een wonderpil, terwijl de realiteit is dat ze paarproblemen moeten oplossen om weer te voelen.

Het is ook belangrijk om te begrijpen dat we een seksuele reactie niet kunnen forceren. Als de seksuele handeling niet gepaard gaat met plezier, wordt het een ‘plicht’ en wordt het iets mechanisch en zelfs ongewenst. Het is logisch dat er een obstakel is en dat er geen plezier of wens is om het te herhalen.

In elk van de gevallen (zowel psychologisch als fysiologisch) is het belangrijk om een ​​professioneel consult te maken om een ​​gids te vinden die ons zal helpen onze kwaliteit van leven te verbeteren. Vaak kunt u met eenvoudige oefeningen de situatie omkeren.

Enkele tips

  • Alleen en met de hulp van een handspiegel, observeer je intieme gebieden. Beetje bij beetje je delen aanraken en proberen te focussen op je eigen plezier, beginnen te ontdekken wat je het beste bevalt. Het ritme, de plaats, de zachtheid van de aanraking, enz.
  • Bij een stel zijn, speciale aandacht besteden aan nieuwe plezierpunten. Ons hele lichaam is een erotische kaart. Ik heb ontdekt wat je triggers zijn. De oorlel, de nek, de buik, een fluistering in het oor … elke persoon is anders en licht anders op. Probeer uw geest te ontspannen en uw gebieden van plezier te vinden.
  • Neem de penetratie zo lang mogelijk. Hoe eerder je het hebt (zelfs overdag!), Hoe meer gestimuleerd u krijgt om de act zelf. Dat zal je Orgasmes vergroten.
  • Oefen regelmatig de Kegel oefeningen of, als dat niet lukt, verwierf ik de beroemde “Chinese ballen of geisha ballen”. Door het uitoefenen van de spier, zal uw orgasme mogelijkheden worden verhoogd, en tegelijkertijd voorkomt u prolaps en urine-incontinentie.
  • Je verbeelding stimuleren door Erotische literatuur te lezen, naar een film te kijken of op zoek te gaan naar prikkels die je verlangen voeden.
  • Oefen een sport of oefening om endorfines vrij te laten, voel je meer op je gemak met je lichaam en bevrijd je geest …
  • Omdat de clitoris het meest gevoelige orgaan is om uw orgasmes te verbeteren, bevat het een product met L-arginine in de massage. Als vasodilator zal het je gevoeliger maken en je verlangen vergroten.