Erectiele Dysfunctie Geneeskunde Artikelen en Beoordelingen


Gebrek aan seksueel verlangen

Opwinding is een daaropvolgende emotie die lijkt op die van verlangen, maar meer ontwikkeld op lichaamsniveau.

Opwinding is daarom net als een orgasme, een meestal fysiek fenomeen dat een reeks neurovegetatieve, spier-, endocriene reacties omvat, enzovoort.

Seksuele opwinding komt voort uit verlangen, bereidt een orgasme voor en veroorzaakt een algemene activering van het organisme, wat overeenkomt met een subjectieve ervaring van seksueel genot.


Anorgasmia: alles wat je zou willen weten

Het is een van de meest voorkomende seksuele disfuncties bij vrouwen. Er zijn talloze middelen om het te bestrijden. Hier vind je oefeningen en tips voor een bevredigende seksuele ontmoeting.

Een van de seksuele disfuncties die het volledig genieten van een liefdesband in de weg kunnen staan, is anorgamie, dat wil zeggen de remming van de orgastische fase van de seksuele responscyclus. En er zijn veel middelen om het te overwinnen.


Hypoposie: wat is dit?

Hypoposie is een woord dat misschien ingewikkeld lijkt en dat maar weinigen kennen, maar wiens aard daarentegen veel ‘onvermoede’ mannen betreft. Laten we proberen te begrijpen wat het is en waarom het zo wijdverbreid is, zelfs als weinigen het weten.


Erectieproblemen: Alles wat je moet weten is hoe je een erectie kunt krijgen

Op seksueel gebied zijn er vooral de laatste decennia steeds meer problemen met betrekking tot de kwaliteit van de seksuele relaties. In de meeste gevallen is het de mannelijke bevolking die lijdt aan disfuncties of echte pathologieën.

Studies uitgevoerd door specialisten hebben aangetoond dat de grootste moeilijkheid wordt ondervonden bij het praten over erectieproblemen. De erectie van de penis is een fenomeen dat zich ontwikkelt als gevolg van seksuele stimulatie, door geslachtsgemeenschap of masturbatie.


Voortijdige ejaculatie: wat is het?

Om het probleem van vroegtijdige ejaculatie volledig te begrijpen, kunnen we uitgaan van het voorbeeld van Guido, een 37-jarige patiënt, gevolgd door een gespecialiseerde seksuoloog voor enige tijd. Guido was toen 37 jaar oud en was op zijn zachtst gezegd een aantrekkelijke man. Hij heeft altijd voor zichzelf en zijn lichaam gezorgd, door de constante beoefening van de sport; in feite is hij een ervaren vechter van krijgskunst die goed bekend is in Noord-Europa en de laatste jaren veel voorkomt in Nederland.


Vrouwelijke seksualiteit

We hebben het vaak over mannelijke seksualiteit, over problemen met impotentie of gebrek aan libido of erectiestoornissen of voortijdige ejaculatie en soms hebben we de neiging om het aspect van de seksualiteit gezien en ervaren door vrouwen te overschaduwen.

In feite is het niet ongewoon dat de vrouw verschillende problemen ervaart in de manier waarop ze haar seksualiteit ervaart. De vrouw lijdt ook onder een gebrek aan seksueel verlangen of het onvermogen om diepgaand genot te ervaren bij het hebben van geslachtsgemeenschap. Laten we dus proberen om het tot op de bodem uit te zoeken en te analyseren wat er gebeurt en hoe we kunnen ingrijpen om de problemen van de vrouw te verhelpen.


Testosteron: wat is het, waar is het voor en waarom is het belangrijk?

We horen vaak praten over hormonen en misschien wel het meest populaire van allemaal is testosteron. Maar wat is het precies en welke functies vervult het en waarom is het zo belangrijk voor ons lichaam?


Erectiele disfunctie: een probleem dat kan worden opgelost

Erectiele disfunctie is een ongemak dat elk jaar meer mannen treft. Het is een ernstig probleem dat niet moet worden onderschat, maar met de nodige aandacht en de juiste therapie kan het in alle rust worden opgelost en aangepakt.


Impotentie bij de mens: details en zorg

Impotentie is een onderwerp dat door sommigen nog steeds als taboe wordt beschouwd, maar van grote tijdigheid als onderdeel van het leven van ieder mens. Bij de behandeling van het onderwerp mannelijke seksualiteit en in het bijzonder de onmacht bij mannen, worden een aantal argumenten aangedragen die niet alleen het strikt seksuele niveau raken, maar ook de hele context van de algemene gezondheidstoestand, psychologische en relationele implicaties.


Het libido: Wat is het?

Als men het libido letterlijk zou willen vertalen, zou men kunnen zeggen dat de betekenis ervan “verlangen” is, maar het is zeker zeer reductief. Libido is iets wat nauw verwant is aan hormonen en de psyche, maar het is eigenlijk een zeer complex begrip, een onderwerp van studie en verdieping, zelfs door filosofen zoals Freud, bijvoorbeeld, die het als de seksuele drang van de mens beschouwden, of zoals Jung die het als een sterke psychische energie beschouwde, beschouwd als een vitale drang voor de mens.