Erectiele Dysfunctie Geneeskunde Artikelen en Beoordelingen


Testosteron: wat is het, waar is het voor en waarom is het belangrijk?

We horen vaak praten over hormonen en misschien wel het meest populaire van allemaal is testosteron. Maar wat is het precies en welke functies vervult het en waarom is het zo belangrijk voor ons lichaam?


Erectiele disfunctie: een probleem dat kan worden opgelost

Erectiele disfunctie is een ongemak dat elk jaar meer mannen treft. Het is een ernstig probleem dat niet moet worden onderschat, maar met de nodige aandacht en de juiste therapie kan het in alle rust worden opgelost en aangepakt.


Impotentie bij de mens: details en zorg

Impotentie is een onderwerp dat door sommigen nog steeds als taboe wordt beschouwd, maar van grote tijdigheid als onderdeel van het leven van ieder mens. Bij de behandeling van het onderwerp mannelijke seksualiteit en in het bijzonder de onmacht bij mannen, worden een aantal argumenten aangedragen die niet alleen het strikt seksuele niveau raken, maar ook de hele context van de algemene gezondheidstoestand, psychologische en relationele implicaties.


Het libido: Wat is het?

Als men het libido letterlijk zou willen vertalen, zou men kunnen zeggen dat de betekenis ervan “verlangen” is, maar het is zeker zeer reductief. Libido is iets wat nauw verwant is aan hormonen en de psyche, maar het is eigenlijk een zeer complex begrip, een onderwerp van studie en verdieping, zelfs door filosofen zoals Freud, bijvoorbeeld, die het als de seksuele drang van de mens beschouwden, of zoals Jung die het als een sterke psychische energie beschouwde, beschouwd als een vitale drang voor de mens.