Vrouwelijke seksualiteit

We hebben het vaak over mannelijke seksualiteit, over problemen met impotentie of gebrek aan libido of erectiestoornissen of voortijdige ejaculatie en soms hebben we de neiging om het aspect van de seksualiteit gezien en ervaren door vrouwen te overschaduwen.

In feite is het niet ongewoon dat de vrouw verschillende problemen ervaart in de manier waarop ze haar seksualiteit ervaart. De vrouw lijdt ook onder een gebrek aan seksueel verlangen of het onvermogen om diepgaand genot te ervaren bij het hebben van geslachtsgemeenschap. Laten we dus proberen om het tot op de bodem uit te zoeken en te analyseren wat er gebeurt en hoe we kunnen ingrijpen om de problemen van de vrouw te verhelpen.

Hoe manifesteren de problemen van de vrouwelijke seksualiteit zich?

Om de seksuele problemen van een vrouw volledig te begrijpen, nemen we als voorbeeld het geval van Eleonora en Lorenzo, een echtpaar dat al 5 jaar lang bijna 2 jaar FSD heeft, d.w.z. vrouwelijke seksuele stoornissen. Eleonora had alles gedaan wat ze kon om Lorenzo te veroveren. Ze waren middelbare schoolvrienden en ze had zich altijd al tot hen aangetrokken gevoeld. Na een paar maanden verkering begon Lorenzo zo verliefd te worden op Eleonora, dat hij al 5 maanden na het eerste afspraakje trouwde. Het eerste jaar leefde het koppel een intense relatie, die bestond uit grote liefdesmomenten, ook fysiek gezien. Er was altijd een sterke verstandhouding tussen hen totdat Eleonora de eerste tekenen begon te vertonen. Het idee om de liefde te bedrijven met Lorenzo, die ze nog steeds erg leuk vond, was haar bijna ontnomen, zelfs fysiek.

Na verloop van tijd begonnen de twee uit elkaar te drijven, zozeer zelfs dat Lorenzo geloofde dat Eleonora een buitenechtelijke relatie had. Ze spraken er diepgaand over en botsten veel met elkaar. Uiteindelijk besloten ze het probleem met een specialist op te lossen. Eleonora zei dat ze geen seksueel verlangen naar haar man (of iemand anders) voelde; dat ze geen plezier had tijdens de seksuele activiteit en dat ze integendeel een bijna pijnlijk gevoel had tijdens de geslachtsgemeenschap.

Na onderzoek van Eleonora’s verleden kwam er een ouderlijk conflict naar voren dat psychologische gevolgen had voor Eleonora, wat resulteerde in seksuele disfunctie.

Hoe te handelen in de aanwezigheid van vrouwelijke seksuele problemen

Zoals altijd in deze gevallen is het belangrijk om gevoelens, angsten en zorgen te ontrafelen. Meestal verbergen de moeilijkheden om een bevredigend seksleven te hebben psychologische problemen die vaak oplosbaar zijn. Als je obstakels in je seksleven tegenkomt, zijn er vele manieren om te helpen en op te lossen. Ten eerste zijn er, net als bij mannen, drugs op de markt die het verlangen en libido voor vrouwen kunnen verhogen. Een van de meest voorkomende is Lovegra, maar er zijn ook andere. Ze zijn heel gemakkelijk in te nemen en de resultaten zijn vrijwel onmiddellijk.

Naast de farmacologische bijdrage is het ook noodzakelijk om te begrijpen wat de oorzaken zijn die aan de basis liggen van vrouwelijke seksuele problemen, om te proberen de juiste therapie te vinden en deze te overwinnen. Het belangrijkste is niet alles binnen te houden en nooit bang te zijn om erover te praten. Met een vertrouwd persoon voor en met een deskundige erna. Soms is er weinig nodig om de situatie weer normaal te maken, om te voorkomen dat relaties verslechteren en het risico bestaat dat ze op een onherstelbare manier worden verpest.

De symptomen en oorzaken van vrouwelijke seksuele stoornissen

Vrouwen die onderhevig zijn aan een afname van het seksuele verlangen, worden gekenmerkt door:

  1. Verminderde seksuele begeerte, ongeacht hun partner;
  2. Lage seksuele begeerte alleen in bepaalde omstandigheden (bepaalde omgevingen of specifieke partners);
  3. Vaste afwezigheid van begeerte;
  4. Afwezigheid van verworven begeerte en om verschillende redenen, zoals het ontvangen van onderwijs (vooral als het gaat om religieuze motieven, negatieve eerdere ervaringen, etc.).

Onder de oorzaken die een afname van het vrouwelijk verlangen veroorzaken, moet ook melding worden gemaakt van angst, angst om de controle te verliezen tijdens seksuele instincten, externe oorzaken van stress (werk, gezin, economische problemen, enz.), het zogenaamde “weduwesyndroom” dat typisch is voor een vrouw die haar man heeft verloren en zich een soort schuldgevoelens jegens hem voelt. Bovendien heeft de aanwezigheid van meningsverschillen binnen het koppel ook een sterke invloed op de afname van de seksualiteit bij de vrouw, evenals het gebrek aan aantrekkingskracht op de partner of de moeilijkheid om de seksuele verlangens te beheersen met betrekking tot het gevoel van verliefdheid op de partner.

De oorzaken zijn dus verschillend en moeten zeker niet worden geëvalueerd, hoewel ze niet onomkeerbaar zijn. Praten over en omgaan met het probleem samen met het nemen van Lovegra of andere drugs die hetzelfde principe hebben is een uitstekende manier om het probleem te overwinnen.