Testosteron: wat is het, waar is het voor en waarom is het belangrijk?

Wat is testosteronhormoon precies?

We horen vaak praten over hormonen en misschien wel het meest populaire van allemaal is testosteron. Maar wat is het precies en welke functies vervult het en waarom is het zo belangrijk voor ons lichaam?

Testosteron is een androgeen hormoon en dus puur mannelijk en wordt geproduceerd op testiculair niveau. Het is een hormoon dat ‘s morgens in grotere hoeveelheden wordt aangemaakt en vervolgens in de loop van de dag afneemt.

Wat is de functie van testosteron?

De functie van testosteron bij de mens is zeer belangrijk omdat:

  1. Het helpt de uitwendige genitaliën van de man te ontwikkelen;
  2. Het heeft een sterke invloed op het gedrag;
  3. Het draagt bij aan de groei van de baard, de snor en het lichaamshaar;
  4. Het is verantwoordelijk voor de verandering van de stem in de mens in de overgang van puberteit naar volwassenheid;
  5. Hij is direct betrokken bij de ontwikkeling van het libido;
  6. Hij is betrokken bij de ontwikkeling van spiermassa.

Uit deze indicaties blijkt dat testosteron een zeer belangrijke rol speelt voor de mens en daarom een hormoon is dat belangrijk is om regelmatig te functioneren.

Wat gebeurt er als testosteron niet goed werkt?

De gevolgen van een onregelmatige productie van testosteron kunnen zeer bepalend zijn. Het hormoon dat niet regelmatig functioneert, beïnvloedt de groei en de gezonde ontwikkeling in de puberteit. Het leidt tot sterke functionele onevenwichtigheden die direct te maken hebben met seksuele activiteit. Het gebrek aan of de lage productie van testosteron beïnvloedt in feite het libido, dat een oorzaak wordt van problemen voor mannen zoals impotentie, om maar een voorbeeld te noemen. Hieruit volgt dat het echt belangrijk is om de productie van testosteron onder controle te houden als je een bevredigend en regelmatig seksleven wilt leiden. Ingrijpen in de daling van de productie is mogelijk en het is belangrijk om dit te doen wanneer de eerste afleveringen van onvoldoende productie plaatsvinden. Het is gemakkelijk om een daling van de testosteronproductie op te merken, omdat deze kan worden afgeleid uit een daling van het libido en het daaruit voortvloeiende begin van de impotentie.

Zijn er middelen om in te grijpen bij een lage testosteronproductie?

Wanneer ons lichaam niet genoeg testosteron produceert, zijn er middelen om dit probleem aan te pakken.

Eerst en vooral is het noodzakelijk om, alvorens farmacologisch in te grijpen, de levensstijl in evenwicht te brengen, door middel van fysieke activiteit en de juiste voeding waarin geen overmatige vetten of suikers aanwezig zijn. Deze veranderingen ten opzichte van het eigen levenstempo kunnen worden gecombineerd met het gebruik van geneesmiddelen zoals Cialis, Kamagra 100mg, Levitra of andere die de productie van testosteron helpen stimuleren en in staat zijn om de functies van het lichaam te herstellen tot regelmatige waarden. Het juiste gebruik van deze drugs herstelt ook de libidowaarden en helpt zo de symptomen van mannelijke impotentie te neutraliseren.

Als u een gebrek aan testosteronproductie vermoedt, is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met uw arts. Hij of zij zal in staat zijn om tests en analyses voor te schrijven om de oorsprong en de oorzaak van het gebrek aan testosteronproductie te onderzoeken en te begrijpen.

Wat betekent een onderschatting van het tekort aan testosteron hormoon?

Als u denkt dat uw lichaam het testosteronhormoon niet correct produceert, moet u handelen zonder te lang te wachten. Het negeren of, erger nog, onderschatten van het probleem van een laag testosterongehalte kan de functie van het lichaam ernstig aantasten. Als gevolg daarvan wordt het evenwicht van ons lichaam, onze stemming, we worden agressiever en lopen we het risico de belangrijke functies van ons lichaam te verstoren. Een daling van testosteron leidt tot sterke seksuele onevenwichtigheden, omdat het een daling van het libido en het begin van de impotentie bij de mens veroorzaakt. Dit resulteert in een afwezigheid van seksueel verlangen, een drastische vermindering van de geslachtsgemeenschap en een daaruit voortvloeiende verergering van sentimentele relaties. Het leven van een gezond koppel bestaat uit vele variabelen en daartussenin een seksuele activiteit die beide partners tevreden stelt en dag na dag vernieuwd wordt.

Het niet voelen van seksuele drift of seksueel verlangen kan de relatie met de partner ondermijnen, kan problemen veroorzaken in de communicatie en is vaak de reden voor meningsverschillen, scheidingen en sterke conflicten.

Als het probleem kan worden opgelost, dan mag het nooit worden ondermijnd. Het is gemakkelijker om in te grijpen als het zich voordoet, maar als het terzijde wordt geschoven omdat het als onbelangrijk wordt beschouwd, riskeert het vele aspecten van het privé- en persoonlijke leven van elke man in gevaar te brengen. Praat erover en zie het onder ogen: de oplossing is eenvoudiger dan je denkt.